Klassenfoto Stedelijk Gymnasium Breda 1988

Voor diegenen die er bij waren of er mensen kenden  – hier is, genomen in April 1988,  de klassenfoto van mijn zesde klas op het Stedelijk Gymnasium Breda. De foto is genomen voor de ingang van het oude Stedelijk Gym gebouw aan de Nassausingel in Breda.

Stedelijk_Gymnasium

Zittend aan de linkerkant zijn ook te zien (van links naar rechts) leraar scheikunde, de heer Storm van Leeuwen, de rector van de school in 1988, G.S Schaafsma en  de conrector F. Rombaut.  Ik zelf bevind me helemaal achteraan, links van het midden.

 

ASN Bank, de bank voor morgen

De idealisten van de ASN Bank (waar de schurken van de SNS bank achter zitten) stuurden mij vorige week dit bericht :

De ASN Bank wijzigt de rente van onderstaande rekening(en) per 23 juli 2014.

Nieuw rentepercentage Oud rentepercentage
ASN Jeugdsparen 2,2% 2,5%


De rente van uw rekening(en) is op jaarbasis en variabel. Dat betekent dat de ASN Bank op elk moment de rente kan wijzigen. Met het ASN Rentebericht blijft u op de hoogte.

Klik hier voor meer informatie over alle rentetarieven van de ASN Bank.

Bij jeugsparen staat het geld jaren vast – tot de kinderen 18 jaar oud zijn. In feite een enorm lang lopend deposito. Dan verwacht je toch wel een mooie rente.  Toch presteert deze bank het om je een poot uit te draaien en de rente nog meer te verlagen, Schande!! Als je weg wilt van de jeugdspaarrekening dan wordt dit geweigerd en inderdaad, ergens in de voorwaarden staat dit sluiks vermeld. Kortom, ze ******* je waar je bij staat.

O ja, als je bij deze fijne bank debet rente betaalt, betaal je zo’n 12% rente.  Leuk he, dat verschil met de creditrente.

 

 

 

Muninn versie 1.0 gereed

Munnin versie 1.0 is klaar voor gebruik. Ik heb encryptie en wachtwoordbeveiliging toegevoegd, zodat de opslag en het ophalen van de gevoelige delen van de applicatie (de wachtwoorden) nu versleuteld gebeurt.

De applicatie is te vinden op mijn FTP server.

Verjaardagskalender app voor Apple Mac OS X

Ik heb een kalender app geschreven die het volgende kan :

  • Gebeurtenissen kunnen worden ingegeven en worden getoond binnen een aangegeven max vooruitkijktijd.
  • Gebeurtenistypen kunnen worden opgegeven.
  • Naast algemene filtering op tijd kan ook gefilterd worden op type en naam.

De app is geschreven om te leren werken met SQLite, een geweldige embedded database. De voornaamste reden om hem te schrijven is om nooit meer verjaardagen enz te vergeten.

Vooralsnog is slechts een beta versie  voor Apple Mac OS X beschikbaar. De app is geschreven met behulp van wxWidgets, en een Windows,Linux en FreeBSD versie zijn bijna klaar.

 

Don’t use the provider Llama Communications!

In early June 2005 I got an email from Llama Communications saying there were closing shop because of a bankruptcy. This caused me a lot of work, because domain registrations as well as email and www traffic were coming through Llamacom.

The person running the company,  Michael Grafft in West Des Moines, IA, was very emphatic but said he couldn’t do anything about it.

I switch to a local DNS registrator, Argeweb, and haven’t had any problems since switching. But Michael Grafft lied about Llamacom! They are still in business. Why they forced me out, I don’t know. He never answered my questions why or how things went wrong. So Michael, if you read this, why did you lie to me?