De hoge gasprijs is niet de reden van de hoge leveringsprijs!

De wonderen zijn de wereld nog niet uit. Vanmorgen hoorde ik zowaar op het propagandakanaal van de overheid (Radio 1) een kritische noot over de gasprijs! Het blijkt dat Nederland, het land met de allergrootste gasvoorraad van West-Europa, ook het land is waar de eindgebruiker de hoogste prijs voor aardgas betaalt, in vergelijking met alle andere EU landen. Een normale situatie van vraag en aanbod bestaat dus niet wat aardgas betreft. In mijn vorige post gaf ik al aan waarom dit zo is – de Nederlandse overheid is de grote roofridder die zijn burgers in toenemende mate ontdoet van hun inkomen door een torenhoge belastingcomponent in de leveringsprijs van aardgas. Overigens is dit niets nieuws: in 2006 waren wij ook al de koploper in deze dubieuze lijst.

Het is treurig om te beseffen dat naast de “ereplaats” voor aardgas Nederlanders in vele andere gevallen ook aan het kortste einde trekken:

Het is tijd voor belastingverlaging. Denk daar over na de volgende keer dat u VVD stemt, want de VVD liegt al jaren als het gaat over belastingverlaging en verlichting van de lastendruk. Onder aartsleugenaar Mark Rutte zijn uw lasten in de jaren 2010-2020 gestegen met 4 procenten.