Nederland prutsland (2)

In een eerder bericht uitte ik mijn ongenoegen over falende overheidsinstanties waar onkundige mensen er een puinhoop van maken. Helaas blijft dit gewoon doorgaan: vanochtend las ik dat de begroting van de renovatie van de Afsluitdijk meer dan 2 keer zo hoog gaat worden – van €900 miljoen naar €2 miljard. Bovendien is de uitvoering vertraagd met ruim 3 jaren.

De oorzaak van deze enorme overschrijding: Rijkswaterstaat had informatie over golfhoogten en waterstanden fout aangeleverd. Alsof de Afsluitdijk er al niet sinds 1932 ligt, alsof kennis van waterstanden al niet sinds mensenheugenis in Nederland voorhanden is en tot de kerntaken van Rijkswaterstaat behoort. Blijkbaar kunnen mensen, die een miljard € aan belastinggeld mogen uitgeven, niet meer overweg met peilstok en tabel. Te beschamend voor woorden is alles wat ik er verder over wil zeggen.

Het is daarom de hoogste tijd dat prutsers die Toerisme hebben “gestudeerd” vertrekken bij cruciale overheidsdiensten als Rijkswaterstaat. Wanneer komt er weer een ingenieur terug in de directie van Rijkswaterstaat?