Muninn 5.0.0 uitgebracht

De bekroonde, meertalige, platformonafhankelijke, niet cloudgebonden wachtwoordbeheerder Muninn is in versie 5.0.0 is uitgebracht!

Dit zijn de belangrijkste wijzigingen ten opzichte van de vorige versie (4.4.1):

  • Muninn is nu in staat om gebruik te maken van de systeemafhankelijke password manager om snel toegang tot de wachtwoorden te krijgen. Op Windows is dit de Windows Credentials Manager (WCM), op Mac OS X de Keychain en op Linux en FreeBSD de Gnome Keyring.
Apple Keychain kan het wachtwoord voor Muninn invullen

Gebruik van deze mogelijkheid is optioneel en de gebruiker kan er voor kiezen om deze mogelijkheid uit te schakelen.

  • Elke account informatie heeft een veld “opmerkingen”. Dit veld was tot deze versie niet versleuteld, maar met ingang van versie 5 kan ook dit veld worden versleuteld, indien gewenst. Versleuteling kan per account in- of uitgeschakeld zijn. Bij ingeschakelde versleuteling kan niet gezocht worden in het “opmerkingen” veld.
  • De versleuteling van een bestand was tot versie 5 beperkt tot tekstbestanden. Vanaf deze versie kunnen alle bestranden, ook binaire, worden versleuteld.
  • diverse bugfixes in de GUI.
  • Muninn kan nu ook een CSV werkblad uit een spreadsheet (b.v Excel of Numbers) importeren. Als voorheen iemand wachtwoorden in Excel had opgeschreven, dan is de conversie naar Muninn snel en eenvoudig uit te voeren.
Import van een CSV bestand uit Microsoft Excel

Muninn kan worden gedownload via de links in de balk hiernaast.

Een licentie voor uitbreiding van het aantal opgeslagen wachtwoorden kan worden gevonden in de Kiwanda webshop.